İlk Türk Hacker Kimdir?

1

İlk Türk Hacker Kimdir?

İlk Türk Hacker

İlk Türk Hacker olarak pek çok isim söylenmekte olsa da içlerinden kanıtlı ve belgeli şekilde ilk karşımıza çıkan kişi eski bilgisayar korsanı Tamer Şahin çıkmaktadır. Türkiye'nin en büyük internet servis sağlayıcısının bilgisayar sistemlerine girme suçundan dolayı yargılanıp, 1 yıl 8 aylık cezası ertelendi. Bu ilk siber suç yargı mercilerinde hukuk kitaplarında yer aldı ve ders olarak işlendi.

İlk Türk Hacker Kimdir?


Tamer Şahin 10 Ağustos 1981 yılında İzmir'de doğmuştur, ilk bilgisayar ile tanışması 13 yaşında olduğunu belirtmiş ve o gün itibari ile hayat düzenini siber dünya ve siber güvenlik alanlarında kendini geliştirmeye adamıştır. 

Günümüz de ise aktif şekilde kurumsal firmalara danışmanlık yapmakta ve hız kesmeden siber dünyadaki başarılarını arttırmaktadır. Sistem açıkları ödül avcılığında, oldukça önemli bir kariyere sahiptir. iDefense firmasına 50'den fazla güvenlik açığı tespit ederek Türkiye'de en çok ödül alan hackerler arasında bulunmaktadır.

Bir çok üniversite ve şirket bünyesinde düzenlediği seminerlerde Etik Hacker olma felsefesini anlatmakta Siber Dünya üzerinde en ilgi çeken kitaplar arasına giren "Hacker'ın Aklı" isimli kitabı da okuyanlar için Hacker olma yolunda oldukça bilgilendirici ve popüler olmasıyla başarılı Etik Hacker kariyerine başarı katıyor.

PRİVNEWS
HACKER HABER & HACK HABER
  SUNAR

Yorum Gönder

1Yorumlar
Yorum Gönder

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top